2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в

...
 2,1 млн. лв. са похарчили партиите за политическа реклама в
Коментари Харесай

Експерт: 2,1 милиона лева похарчиха партиите за предизборна кампания

 2,1 млн. лева са похарчили партиите за политическа реклама в предизборната акция, разгласи пред БНР Ива Лазарова от Института за развиване на обществената среда след мониторинг на 39 национални и районни медии.
 
" В последните 10 дни от акцията наклонността за увеличение на разноските за реклама е налице. Само за последните 10 дни разноските за акция по отношение на предходните 20 са се нараснали с 1 млн. лева и те в края на акцията доближават съвсем 2,1 млн. лева ".
 
По думите й има партии, които са нараснали 4 пъти разноските си по отношение на предходния интервал. Такава е обединението ПП-ДБ, която води по разноски в акцията - те са вложили към 830 хиляди лева, с цел да се популяризират, уточни Лазарова в изявление за предаването " Преди всички ". Тя добави, че партията " Възраждане " е нараснала разноските си 2,5 пъти в последните 10 дни, като те се подреждат втори по разноски за реклама - за целия интервал са похарчили малко над 270 хиляди лева Следват ги от партия ГЕРБ, които са вложили към 240 хиляди лева, с цел да популяризират претендентите си.
 
По думите на Ива Лазарова най-предпочитаната медия за реклама е bTV с 380 хиляди лева доходи в акцията. На второ място е Българска национална телевизия, а на трето - NOVA. Тя акцентира, че при bTV и NOVA продължава наклонността да няма нито един контракт, подписан сред тях и ГЕРБ.
 
 Би Ти Ви (bTV) медия груп Би Ти Ви (bTV) медия груп Източник: Zonanews
Изключително значимо е платеното наличие да се маркира, сподели също Лазарова. По думите й има медии, които не го съблюдават. Но има и планувани наказания за това.
 
Тя означи, че и на тези избори сме станали очевидци на същия демографски феномен по миграция към по-малките обитаеми места в страната. Според нея инспекциите на новорегистрираните по сегашен адрес са закъснели - те се случват в седмицата преди изборите.
 
Хората към този момент са се записали в описите за гласоподаване по сегашен адрес и ще гласоподават, акцентира Лазарова и добави, че има действителен късмет в по-малките обитаеми места те да могат да посочат кои ще са кметовете и общинските препоръки.
 
По думите й в изборния ден провокациите ще са свързани с работата на изборната администрация. Ще следим какви ще са проблемите във връзка с това какъв брой умерено се гласоподава, доколко са осведомени опциите на машинните устройства за гласоподаване, разгласи тя. И добави още, че единствено 10 дни преди изборите е показан дизайнът на бюлетините на машините.
 
Смесеното гласоподаване през април докара до голям брой неточности, подсети Ива Лазарова и предизвести, че и в този момент процедурите ще са същите във връзка с преброяването. Тя посочи, че тук-там, да вземем за пример в София, където ще има 8 типа бюлетини. Преброяването ще е предизвикателство за комисиите, изрече мнението си тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР